Cursuri de formare

Instruire în formularea de politici publice alternative – curs gratuit

ARAS – Asociatia Romana Anti-SIDA are placerea sa va invite la cursul de Instruire în formularea de politici publice alternative şi în monitorizarea independentă a politicilor guvernamentale in domeniul social si/sau medical, desfasurate in cadrul proiectului “Abordare integrata a politicilor sociale si medicale prin formularea de politici publice alternative de catre societatea civila” ,Codul SIPOCA: 353, Codul MySMIS: 110527

UPDATE FEBRUARIE 2019
Cum a fost la cursurile de formare

Cursurile pentru instruirea reprezentanților ONG în monitorizarea politicilor publice în domeniul social și/sau medical – în cadrul proiectului  „Abordare integrată a politicilor sociale și medicale prin formularea de politici publice alternative de către societatea civilă” – au avut loc la  Sinaia, Hotel Regina.

Perioadele de derulare au fost:  20-23 ianuarie, 28-31 ianuarie, 31 ianuarie – 3 februarie, 3-6 februarie, 10-13 februarie.

La cele 5 cursuri de instruire au participat 99 persoane, angajați și voluntari din ONG-uri  din Bucureşti şi din regiunile Sud-Vest Oltenia, Centru, Nord-Est, Nord-Vest.

Cursul durează trei zile și va fi organizat in urmatoarele perioade:

  • 20 – 23 ianuarie 2019
  • 28 – 31 ianuarie 2019
  • 31 ianuarie – 3 februarie 2019
  • 3 – 6 februarie 2019
  • 6 – 9 februarie 2019

Locul de desfășurare este Sinaia, cheltuielile privind cazarea, masa si transportul fiind acoperite de ARAS.

Obiectivele cursului

Dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor pentru 100 de persoane din cadrul ONG-urilor din domeniile social sau medical în formularea de politici publice alternative si în monitorizarea independenta a politicilor guvernamentale.

Cui se adresează cursul

ONG-urilor cu activitate in domeniile social si medical din Bucureşti şi din restul țării (sunt vizate regiunile Sud-Vest Oltenia, Centru, Nord-Est, Nord-Vest). Cursurile sunt structurate pentru a oferi pregătire pentru maximum 100 de persoane, provenind de la 25 de ONG-uri (20 de persoane de la ONG-urile din regiunea Bucureşti-Ilfov, 80 persoane de la ONG-urile din ţară).

Persoanele interesate să participe la curs pot fi angajate sau voluntare în cadrul unui ONG.Modalitate de inscriere:

Înscrierea se face prin completarea și transmiterea către ARAS a urmatoarele documente:

Documentele vor fi trimise catre ARAS prin email la adresa mihaela.blejan@arasnet.ro, pana la data de 31 decembrie 2018.

Din partea aceleiaşi organizaţii pot fi delegate maximum 4 persoane pentru participarea la un curs. În cazul în care sunt organizaţii care au filiale (persoane juridice separate), se acceptă ca filialele să delege separat reprezentanţi.

Numarul de locuri disponibile pentru un curs este de 20 de persoane.

La final participanţii vor primi diplomă de participare emisă de organizatorul cursului.

Detalii despre proiect găsiţi aici.

Metodologie de identificare şi selecţie a participanţilor

Informaţii suplimentare:
Blejan Mihaela – responsabil grup tinta
Email: mihaela.blejan@arasnet.ro
Telefon 021 3190771